Klinik Psikoloji YL. Başvuran Adayların Dikkatine

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programına Başvuru Yapan Adayların Dikkatine,

Bu yıl Klinik Psikoloji Yüksek lisans programımıza 335 kişi başvuru yapmıştır. Öncelikle programımıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyoruz.

Yazılı bilim sınavının sonuçlarını mülakata yetişmesi için kısa sürede açıklamak gerekmiştir. Sınava giren kişi sayısı çok olduğundan, bir hata olmaması için sisteme girmeden önce bir kez daha kontrol edebilmek amacıyla, öncelikle sadece puanı 50’nin altında (iki kez kontrol ederek) ve üstünde alan adayların listesini açıklamıştık. Gelen talep üzerine, son kontrolleri yaptıktan sonra, buradaki bilim sınavı sonuçlarını paylaşıyoruz. Bununla birlikte adayların ALES, transkript, bilim sınavı ve mülakat notlarının bir arada değerlendirildiği başarı durumları yönetmelik gereği Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından ve belirlenen tarihte bildirilecektir.

Değerlendirme komitesi olarak, değerlendirmeye katılan adaylar içinde programa girmeye hak kazanan 7 kişiden kat kat fazlasının bu veya benzeri bir yüksek lisans programına kabul edilmeyi hak ettiğine inanıyoruz. Ancak kontenjan sınırlılığı nedeniyle bu mümkün olmamıştır. Bu nedenle kazanamayan adayların morallerini yüksek tutup, kendilerini geliştirmeye ve üniversitemiz bünyesinde veya başka üniversitelerde açılacak yüksek lisans programlarında şanslarını denemeye devam etmelerini tavsiye ediyoruz.

Hepinizin yolu açık olsun...

DEĞERLENDİRME KOMİTESİ