Çerez Örnek
canlı destek
Bölümümüz Deneysel Psikoloji Anabilim Dalından “Yüz Tanıma” Konusunda TÜBİTAK-1001 Projesi

Bölümümüz Deneysel Psikoloji ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Sonia Amado’nun yürütücülüğünü ve Dr. Öğr. Üyesi Aycan Kapucu’nun araştırmacılığını yaptığı “Yüz Tanıma Becerisindeki Bireysel Farklılıkların Açıklanmasında Yüz İşleme Stratejilerinin Rolü” başlıklı proje, TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Emeği geçen araştırmacılarımızı tebrik ediyoruz!

Araştırma ekibimiz, doktora öğrencilerimiz Ayşegül Aydınlık ve Elif Yüvrük ile birlikte yüz tanıma becerisi konusunda son üç yıldır BAP desteği almış ve lisans tezleri olarak yürütmüş oldukları kapsamlı araştırmaları şimdi de TÜBİTAK desteği alarak devam ettireceklerdir.

En temel becerilerimizden olan yüz tanıma becerimizdeki bireysel farklılıkların kaynağını açıklamaya çalışan proje, kullanacağı yöntemsel teknikler ve bölümümüze kazandırılacak modern göz izleme cihazı ile yüz tanıma alanında henüz keşfedilmemiş bilgileri açığa çıkarmayı hedefliyor.

36 ay sürecek Tübitak-1001 projesinde iki doktora bursiyeri ve iki yüksek lisans bursiyeri çalışacak ve böylece araştırma deneyimine sahip nitelikli insan kaynağının artırılması hedefine de katkıda bulunacak. Proje sonunda düzenlenecek çalıştay aracılığı ile konuyla ilgili araştırmacılar ve paydaşlarla bilgi paylaşımı yapılacak.

Yüz tanıma becerisinin değerlendirilmesi için geniş bir örnekleme ulaşmayı hedefleyen araştırmacılarımız, yakın zamanda duyuru yaparak yüz tanıma becerisini merak eden kişilere araştırmaya katılma imkânı sunacak.

Siz de yüz tanıma becerinizi merak ediyorsanız, lütfen gelecek duyurular için bölümümüzün web sitesini ve Facebook sayfasını takibe devam edin.

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ