Bölümümüzden Bir TüBİTAK Projesi Daha

Bölümümüz Sosyal Psikoloji ABD öğretim üyesi Doç. Dr. Mert Teközel’in yürütücülüğünü ve Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji ABD öğretim üyeleri Prof. Dr. Cemal Ün ve Doç. Dr. Hüseyin Can’ın araştırmacılığını yaptığı “Davranışsal Bağışıklık Sisteminin Sosyal Doğurguları ve Genetik Moderatörleri” başlıklı proje, TÜBİTAK “1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye layık görüldü. Psikoloji ve biyoloji bilimleri arasında köprü kurmasıyla çok disiplinli bir niteliğe sahip olan proje, ülkemizdeki akademik iş birliğinin yaygınlaşması yönünde önemli bir adım olacaktır.

Proje kapsamında, yüksek lisans öğrencilerimiz Ceren Metin, Serkan Özçakan ve Sezer Rengiiyiler’in de bursiyer olarak görevlendirilmeleri ve çalışmalarını TÜBİTAK desteği alarak sürdürmeleri planlanmaktadır. Böylelikle, araştırma deneyimine sahip nitelikli insan kaynağının artırılması hedefine de katkıda bulunulmuş olacaktır.

Emeği geçen araştırmacılarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz!