canlı destek
Bilişsel Psikoloji Laboratuvarımızın Yeni Göz İzleme Cihazı

Prof. Dr. Sonia Amado’nun yürütücülüğünü ve Doç. Dr. Aycan Kapucu’nun araştırmacılığını yaptığı “Yüz Tanıma Becerisindeki Bireysel Farklılıkların Açıklanmasında Yüz İşleme Stratejilerinin Rolü başlıklı TÜBİTAK-1001 projesi kapmasında, bölümümüz Bilişsel Psikoloji Laboratuvarı'na yeni bir göz izleme cihazı kazandırdık! Laboratuvarımızın ikinci göz izleme sistemimi olan Eyelink 1000Plus, mevcut sistemimize kıyasla çok daha yeni bir teknolojiye sahip ve laboratuvarımızda artık çok daha hassas ölçümler yapılmasına olanak tanıyacak.
Böylece laboratuvarımız, bünyesinde iki ayrı göz izleme cihazına sahip olan ülkemizin sayılı laboratuvarların biri olmuştur.

Peki, göz izleme cihazı ne için kullanılır?

Çevremizde çok sayıda görsel bilgi bulunmaktadır. Psikoloji biliminde kişilerin bu görsel bilgileri nasıl işledikleri, hangi bilgilerin onlar için daha önemli olduğunu daha iyi kavramak için göz izleme sistemleri sıklıkla kullanılmaktadır. Laboratuvarımızda da başta yüz tanıma olmak üzere farklı bilişsel becerileri daha iyi anlamak için göz hareketlerine dayanan çalışmalar yürütülmektedir.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ