Aile Danışmanlığı Tezsiz Yüksek Lisans Programı
Sıkça Sorulan Sorular
Soru: Programın süresi ne kadardır?
Cevap: Aile Danışmanlığı yüksek lisans programının süresi 2 dönemdir (1 yıl). Yani öğrenciler (ders ve proje gerekliliklerini yerine getirdikleri takdirde) aynı öğretim yılının sonunda programı bitirmiş olacaklardır.
Soru:Dersler ne zaman ve nerede yapılmaktadır?
Cevap: Aile Danışmanlığı yüksek lisans programı ikinci öğretim olarak yürütülmekte olup, dersler genellikle 17:30'da başlamaktadır ve Edebiyat Fakültesi dersliklerinde yürütülmektedir.
Soru: Bir dönemde kaç ders almak gerekmektedir?
Cevap: Öğrencilerin dönemde 5, tüm program için toplamda 10 ders (30 kredi) alması gerekecektir. Öğrencilerin derslere ek olarak bir de dönem projesi hazırlamaları ve bir jüri önünde projelerini sunmaları gerekmektedir.
Soru: Haftalık ders programı nasıl? Haftada kaç gün okula gelmek gerekiyor?
Cevap: Haftalık ders programları döneme başlarken belirlenmektedir. Okula kaç gün gelineceği öğrencinin seçtiği derslere göre ve öğretim üyelerinin o dönemki programlarına göre değişir. Bir dönemde 5 ders alınması gerektiğinden, dersler 5 güne yayılabileceği gibi daha az günde de toplanabilir. Ancak derslerin daha az güne toplanmasının garantisi yoktur. Bu yüzden çeşitli nedenlerle dersleri 5 gün takip edemeyecek adayların programa başvuru yapmamaları daha uygun olacaktır.
Soru: Derslere devam zorunluluğu var mıdır?
Cevap: Evet. Diğer lisans ya da yüksek lisans programlarında olduğu gibi derslere devam zorunluluğu (%70) vardır.
Soru: Programda hangi dersler yer almaktadır?
Cevap: Programda bazıları zorunlu bazıları seçmeli olarak şu dersler yer almaktadır: Yaşam Boyu Gelişim, Çocuk ve Ergen Psikopatolojisi ve Koruyucu Yöntemler, Cinsel Sorunlar ve Danışmanlık, Aile ve Çocuk Hukuku, Çocuk İstismarı İhmali ve Koruyucu Yöntemler, Yetişkinlerde Psikopatoloji ve Koruyucu Yöntemler, Engelli Çocuklar ve Aile Danışmanlığı, Aile Terapileri, Ailede Görüşme ve Danışmanlık Teknikleri, Çocuk ve Ergenler İçin Önleyici Müdahale Programları, Romantik İlişkiler ve Kıskançlık, Etkili Anne Baba Eğitimi, Bilişsel Davranışçı Terapilere Giriş, Yakın İlişkiler ve Eş Seçimi, Aile Çalışmalarında Araştırma Yöntemleri ve İstatistik, Aile İçi Şiddet ve Önleme
Güncel Başvuru koşulları için Ege Üsniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü internet sayfasını takip edebilirsiniz.
Programla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.